Proggliv

2014-02-02
10:07:08

Made In Sweden / Hansson & Karlsson

Made In Sweden
Uppsala Universitets Aula
Midnight Hour?
1970-09-13 eller 26?

En svåring. Angivet är att den är inspelad på universitetet i Uppsala 1970. That is all. Den 13:e eller 26:e september 1970 sändes en kombo av Don Cooper och Made In Sweden i Midnight Hour och det borde ju vara därifrån denna inspelning är tagen. Det är dock inte helt klart, och jag tar tacksamt emot all hjälp i ämnet.

Rättade första låttiteln och spårlängderna.

1. Kristallen den grymma [8.40]
2. You can't go home [4.31]
3. A day in the life [13.00]
4. Jive samba [8.30]


Hansson & Karlsson
Stockholm, Gröna Lund, Dans In
Jazz Till Midnatt
1967-08-02 eller 1967-02-08

Mycket att bena ut här. För det första är spelstället inte Sergelteatern som boxen anger utan Dans In på Gröna Lund. För det andra så är datumet högst oklart. Det finns en skiva med namnet "For People In Love" som innehåller den kompletta inspelningen av denna konsert och som anger datumet för inspelning till den 8:e februari. Söker man runt på detta så får man upp massor av hänvisningar till just detta datum, men alla refererar till  skivan som källa - jag har inte hittat någon annan källa som bekräftar datumet. Smolket i bägaren är nämligen att Svensk Mediedatabas anger datumet som det omvända, den 2:e augusti. Det är lätt hänt att vända på siffror vet alla som samlat bootlegs, och jag håller personligen Svensk Mediedatabas information för sannolikt mer korrekt än linernotes bifogade en skiva 33 år efteråt. Dessutom sändes ytterligare ett program i serien Jazz Till Midnatt inspelat just på Gröna Lund i augusti ytterligare några veckor senare.

En sista miss är att boxens omslag inte anger att det förutom herrarna Hansson & Karlsson faktiskt återfinns ytterligare två musiker på inspelningen; Rune Carlsson på congas och Bjarne Möller på gitarr. Detta är en ganska blatant miss eftersom speciellt congatrummorna väldigt tydligt förstärker den underbara musiken. Synd att vi inte fick det första spåret också, förvisso bara en uppvärmning men det hade varit kul att ha hela inspelningen. Fast den finns som sagt att få tag i för den intresserade.

Låttitlarna är rättade.

5. God dag, god dag [3.37]
6. Haven, solen och vågorna [15.44]
7. Last september [12.26]

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: